Home 5 Blogs 5 Denk goed na over je bedrijfspositionering

Denk goed na over je bedrijfspositionering

Een sterke bedrijfspositionering houdt in dat je jouw plek in de markt hebt gevonden. Je weet waar je als bedrijf voor staat, wat jouw imago en doelgroep is en hoe jij je onderscheidt ten opzichte van de concurrent. Dit is uiteraard de ideale situatie, maar voor veel bedrijven is dit nog helemaal niet duidelijk. Je moet dus nadenken over je bedrijfspositionering. Dit hoeft niet alleen te gelden voor starters die zich voor het eerst in de markt begeven. Ook als bestaande onderneming kun je bijvoorbeeld behoefte hebben aan een gewijzigde bedrijfspositionering. Met een goede positionering in de markt, ben jij als bedrijf zichtbaar en herkenbaar.

Een goede strategie voor bedrijfspositionering in de IT is belangrijk

Een gedegen strategie is nodig voor een sterke bedrijfspositionering in de IT. Er zijn verschillende factoren die de strategie bepalen. De bekendste factor is uiteraard prijs. Je kunt je bijvoorbeeld positioneren als een prijsvechter en ten opzichte van de concurrentie de goedkoopste zijn. Misschien heb jij wel een innovatief product die je concurrenten niet aanbieden, dan positioneer je jezelf in de markt door middel van productspecificatie. Een lastige, maar tegenwoordig zeer gewenste factor is het gevoel. Wanneer jij de consument kunt overtuigen dat jouw merk het beste is of zelfs noodzakelijk is, dan wil men ook jouw product of dienst afnemen. Er komt dus veel kijken bij bedrijfspositionering in de IT.

Als je hier hulp bij nodig hebt, dan doe je er goed aan om contact op te nemen met Force21.

Artikel door Tjarko Kwee

Tjarko is een zeer ervaren commercieel directeur die bij verschillende hosting- en cloudproviders heeft gewerkt. Hij is gedreven om recurring business mogelijk te maken, waarbij hij de resultaten bewaakt.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...