Portfolio Innovatie

Bouwen aan toegevoegde waarde voor de klant

Creëer waarde met jouw portfolio

Een portfolio dat zichzelf verkoopt. Een portfolio dat jouw strategie ondersteunt. Combineer je kernwaarde, de vraag uit de markt en de technologische ontwikkeling in een ijzersterk portfolio dat waarde creëert  voor jou en je klant.

Heb je soms het gevoel dat jouw portfolio een weergave is van alle diensten die je ooit hebt aangeboden? Of wellicht dat jouw portfolio een verlengstuk is van je belangrijkste leveranciers? Een onevenwichtig portfolio is alsof je met één been op de boot staat en met één been op de kade. Als beide kanten stabiel blijven is het goed te doen. In de huidige markt waarbij ontwikkelingen razendsnel gaan is dit echter niet mogelijk. Dan is de kans groot dat je tussen wal en schip belandt.

Om een evenwichtig, toekomstvast portfolio te bouwen moeten je blijvend waarde creëren voor de klant. Waar maak jij het verschil voor jouw klant? Wij werken met een methode die de patronen van waardecreatie begrijpt. Zet onze ervaring en vaardigheden in om een portfolio te ontwikkelen met diensten die klanten echt willen. 

Portfolio innovatie

Klantwaarde bouwen in je portfolio, door het vertalen en verpakken van de toekomstige behoeften van jouw klanten in een evenwichtig geheel aan oplossingen. Daar gaat het om.

5

Bouwen van oplossingen

Bouw je oplossingen niet als geïsoleerde sets van functies en technologieën, maar als een uitgebalanceerd portfolio, waarbij de klant eenvoudig gebruik kan maken van verschillende functies. Bij het bouwen van oplossingen gaat het erom een aantrekkelijk portfolio te creëren, dat zowel op rationele als op emotionele aspecten aansluit bij het keuzeproces van de koper.

5

Prijsstrategie

Wat is de juiste prijs? Het instellen van gerichte prijsmodellen voor verschillende markten, regio’s of marktsegmenten kan een groot verschil maken in de totale klantwaarde. Onderschat echter nooit de kracht van transparantie in de huidige tijd. Wees altijd bereid om prijsverschillen zorgvuldig te rechtvaardigen door de verschillen in de aangeboden diensten en oplossingen te onderbouwen.

5

Innovatieve roadmap

Een innovatieve roadmap houdt rekening met de trends in de markt en de eisen van de “toekomstige” klant. Sta boven de buzzwoorden en hypes. Start met het ontwikkelen van innovaties op product- en marktniveau die aansluiten bij de eisen van zowel huidige als nieuwe klanten.

5

Up & Cross sell

Door de behoeften van klanten op te sporen en gebruiksgegevens te analyseren, kan je zowel cross- als up-sell proposities identificeren. Deze zullen voor je klanten duidelijke voordelen bieden en dragen bij jou direct bij aan het verhogen van je marge. Daarnaast worden met cross- en up-sell mogelijkheden de klantwaarde verhoogd wat bijdraagt aan een blijvende groei.

Zo pakken we het aan

Het vernieuwen van jouw portfolio is vooral gericht op het optimaliseren van de waarde van je diensten voor je klanten en jouw organisatie. Waar zijn je klanten nu en in de toekomst het meest mee geholpen? Welke onderdelen van je diensten hebben de meeste marge, omloopsnelheid of omzet? Wat voor kennis heb je in huis? Wat zien we in de markt gebeuren?

Inzicht en advies

Wij helpen je met het in kaart brengen van de huidige situatie van je portfolio, om daarna advies te geven over de innovatie hiervan. Dit advies kunnen we daarna samen met jouw organisatie verder uitvoeren. Met kennis van jouw diensten, aanbieders en je markt helpen we je een gebalanceerd en toekomstvast portfolio te ontwikkelen. Een portfolio dat je business beter schaalbaar maakt en meer waarde biedt.

Dit kunnen we doen als begeleiding van je eigen portfolio-organisatie dan wel met het bieden van portfolio managers in jullie organisatie.

Klanten:

Loading...