Marketing

Marketingontwikkeling & leadgeneratie

Beproefde marketingtechnieken

Marketing en leadgeneratie is bij veel IT-bedrijven een ondergeschoven kindje. Het is bijna een noodzakelijk kwaad. Van nature past het ook niet in het DNA van een technisch bedrijf, dat vooral technische oplossingen wil leveren. Maar je hebt marketing nodig om nieuwe klanten te vinden en te bereiken, om te groeien. IT service providers organiseren wel marketingactiviteiten zoals het uitvoeren van een telemarketing campagne, een nieuwe website, op een event staan, en zo meer. Maar dat zorgt niet voor blijvende groei.

Hoe zorg jij voor blijvende groei? Groei waarbij je de juiste klanten aan je bindt. Klanten die oog hebben voor jouw toegevoegde waarde en aangesproken worden door jouw verhaal. Om deze groei te realiseren is het van belang om goed te weten wie jouw ideale klant is en wat de uitdagingen en kansen zijn die spelen bij die klant.

Relevantie

Het toverwoord hier is relevantie voor jouw doelgroep.

Relevant word je als je ervoor zorgt dat jouw boodschap herkenbaar is voor je nieuwe klanten. Dit kan je ontdekken door je eerst in te leven in de wereld van jouw klant. Door een goede mix van kennis van zijn organisatie, technologie in zijn markt en menselijk gedrag kun je een boodschap samenstellen die prikkelend is en de klant uitdaagt om samen met jou te kijken naar de mogelijkheden die IT kan bieden.

Laat ons die funnel bouwen

Groei betekent meer van alles. Meer leads, meer omzet, meer klanten, meer winst. Het klinkt eenvoudig, maar hoe begin je? Aan de hand van een aantal stappen bouw je een goed gevulde salesfunnel.

5

Jouw Go-to-market

Zet de juiste stappen richting nieuwe klanten en verander je toevallige successen in een blijvend succes. Start met de ontwikkeling van jouw unieke go-to-market. Een goede go-to-market bevat:

  • Ambitie, doelstellingen
  • DNA, identiteit, USP’s
  • Ideale klant, doelgroepen, relevante thema’s
  • Portfolio, aanbod, waardepropositie
  • Validatie bij klanten en in de markt.
5

Growth hacking

Growth hacking is een benadering om snel en effectief groei te realiseren door middel van creatieve en data-gedreven experimenten, buiten de traditionele marketingmethoden. Test en vergelijk continu verschillende ideeën om te bepalen wat werkt. Experimenteer met verschillende klantenbenaderingen en nieuwe productfuncties, zonder veel geld te steken in traditionele marketinginspanningen.

5

Relevante verhalen

Het creëren van content die aanslaat, komt voort uit het echt begrijpen van wat jouw klanten aangaat. Laat zien dat je hun frustraties en problemen kent. Maak verhalen die aansluiten bij de vragen en ontwikkelingen van de klant. Toon leiderschap en expertise door zaken vanuit een ander perspectief te belichten. 

Zo pakken we het aan

Voor ons is marketing het benaderen en informeren van jouw doelgroep zodanig dat ze met jou het gesprek willen aangaan over jouw diensten, over hoe jij ze verder kan helpen. Hoe kom jij in gesprek met je nieuwe potentiële klant? Dit proces bevat een aantal stappen.

Voorbereiding

Het begint met het voorbereiden van je marketingcampagnes. Samen vinden we wie je ideale klant is en in welke doelgroepen we die vinden. Daarop gaan we uitzoeken wat voor relevante ontwikkelingen daar spelen waar jij op in kan spelen qua content. Dan zetten we het plan in elkaar met de content hiërarchie en de methodes hoe we je doelgroep gaan benaderen, en blijvend informeren en verleiden.

Uitvoering

Na de voorbereiding voeren we voor jouw organisatie ook de marketingactiviteiten uit. Afhankelijk van hoe we het beste met je doelgroep in contact kunnen komen voeren we lead campagnes uit. Dit kunnen social media, e-mail, advertising, event of andere (combinatie van) marketingcampagnes zijn. We doen dit met verschillende marketing automation tools en op basis van growth hacking. Daarmee onderzoeken en monitoren we wat de meest succesvolle methodes en content zijn en zetten daarop in.

Nieuwe leads

Wij leveren je hiermee nieuwe leads in jouw markt op. Organisaties die meer van je willen weten en het gesprek met je aan willen gaan. Daarbij leveren we je meer naamsbekendheid op in de markt.

Klanten:

Loading...