Business Development

Business Development

Een nieuwe markt betreden

Veel IT service providers spelen in op de kansen die ze aangereikt krijgen of per ongeluk tegenkomen. Zoals nieuwe producten van leveranciers, vragen van klanten en marktontwikkelingen. Dit zorgt voor een gestage groei bij vooral bestaande klanten of in een bestaande markt. Het wordt tegelijkertijd een vervangingsmarkt, waarbij de marges eerder kleiner dan groter worden. Je staat relatief stil. 

En dat terwijl je veel harder kan groeien door nieuwe markten te bereiken of originele oplossingen te ontwikkelen. Zo kan je denken aan het aanbieden van je bestaande diensten in het buitenland, of het opzetten van een nieuwe oplossing binnen je bestaande doelgroep en klanten.

Business ontwikkelen vanaf scratch. Dat is een vak apart, waar je specialisten voor nodig hebt. Specialisten die goed de eerste stappen en successen kunnen leveren, zonder dat er al te veel commerciële materialen zijn.

Dat is wat Force21 kan leveren. Een team dat jou meeneemt in de eerste ontwikkeling van die nieuwe markt.

Business development is geen sales

Veel bedrijven denken met het aanstellen van een sales wel een nieuwe markt te kunnen openen. Maar in de praktijk werkt dat niet. Door een grondige voorbereiding van jouw propositie en aanpak, en door de juiste mensen te selecteren die deze uitvoeren, wordt het openen van een nieuwe markt een succes.

5

Go-To-Marketplan

Welke diensten en proposities bied je? Wat speelt er in die markt? Op welke klanten gaan we mikken, hoe komen we daar mee in contact en wat is je ongewone aanbod?

Wij maken met jou een plan waarmee we je gecontroleerd helpen nieuwe markten te betreden.

5

Marktbenadering

Heel gefocust gaan we op zoek naar de eerste klanten voor je diensten. Dit doen we met social media, relaties of gerichte, kleinere marketingcampagnes. Daarbij gaan we met jou de eerste gesprekken aan om verdere interesse te wekken.

5

Aanbieden & Contracteren

Wij stellen samen met jouw organisatie de offertes op. We zorgen ervoor dat het aanbod aantrekkelijk is voor de prospects en past bij jouw organisatie. Ook begeleiden wij de onderhandelingen, om hiermee de eerste klanten voor je te winnen.

5

Repeteren en overdracht

Nadat de eerste klanten zijn gecontracteerd en operationeel zijn, maken we hier referenties van. Met deze bewijslast en een meer gestandaardiseerd aanbod herhalen we dit bij andere prospects. Nadat er voldoende klanten zijn en omzet is, dragen we de verdere uitbouw over aan jouw reguliere sales- & marketingorganisatie.

Zo pakken wij dat aan

Het verkennen en betreden van een nieuwe markt is een vak apart. Het vergt een gedegen voorbereiding, waarin je propositie en aanpak behandeld worden. De marktbenadering is een spannende fase. Zit de doelgroep wel te wachten op jou en je diensten? Goede gesprekken vormen de basis voor interesse en later de onderhandelingen.

We ondersteunen jouw organisatie in dit gehele proces. De resultaten zijn een nieuwe waardepropositie, nieuwe klanten en de kick-start van je business in een nieuwe markt of voor je nieuwe dienst.

Klanten:

Loading...