verkoopprocessen stroomlijnen

Closing the deal

Zijn jouw verkopers vooral bezig met het vinden van nieuwe klanten en contacten? Let op! De huidige klant oriënteert zich in zijn koopproces vooral online. Hierdoor zijn ze voordat ze met je in gesprek gaan al op  de hoogte van jouw aanbod en dat van je concurrent. Zorg dat je jouw klant al in een vroeg stadium interesseert voor je dienstverlening. Sales moet je prospects verder helpen in hun koopproces.

Op die manier creëer je de kans om echt waarde te verkopen en een bijdrage te leveren aan het succes van jouw klanten. Sales moet daarbij een goede balans vinden tussen marktkennis, persoonlijke benadering, klantperspectief en customer journeys. Daarmee kan hij meer prospects omzetten in waardevolle klanten. Klanten die jouw product of dienst op waarde weten te schatten, en een langdurige relatie ontwikkelen met je.

Meer conversie met sales

Iedereen wil betere verkoopresultaten. Maar waar begin je als je jouw verkoop wilt verbeteren? En wat houdt dat specifiek in? Om te verbeteren zal je eerst moeten weten hoe je ervoor staat.

Hoe is je sales funnel is opgebouwd en kun je goed forecasten? Hoelang duurt het gemiddeld voor een prospect een klant? Wat is de gemiddelde waarde per klant en hoe verhoog je die?

Met duidelijke antwoorden op deze vragen kun je jouw sales verbeteren. Wij helpen je hiermee.

5

Salesproces? Koopproces!

Laat je team niet op je salesproces focussen, maar op het koopproces van je prospects. Tijdens het koopproces van je prospect moet sales een relatie bouwen en onderhouden. Dit doe je door voor hem relevante informatie te delen. Creëer awareness en help hem beslissen. Luister en herken het probleem bij je prospect. Voed hem met relevante informatie over die situatie.

5

De beslissing beïnvloeden

Iedere dag neemt een mens ongeveer 35.000 beslissingen. Slechts 0,25% daarvan is bewust genomen. Onderbewuste beïnvloeding moet onderdeel zijn van jouw verkoopaanpak. De toepassing van verkooptechnieken die het onbewuste brein beïnvloeden. In sales heet dit Neuro Sales.  Het omvat vele methoden en technieken, zoals priming, credibility, nudging en prijspijn.

5

Waarde verkopen

Te vaak zien we sales in de IT-sector vooral technologie, functionaliteit en kennis verkopen. Om meer waarde te verkopen moet je sales ingaan op de klantbehoefte en de waarde van jouw diensten. Help sales om te ontwikkelen op het gebied van inhoudelijke kennis, persoonlijke ontwikkeling en het proces naar de deal toe.

Zo pakken we het aan

Wij helpen jouw sales beter het inhoudelijke gesprek aan te gaan met je leads en prospects en meer deals te scoren. Te vaak gaan sales in de IT-sector veel zenden en te snel over in het aanbieden van jouw technologie of diensten. Wij helpen jouw sales teams op basis van de waarde van jouw diensten voor je prospects te verkopen.

Het gesprek aangaan

Dat doen we door eerst het gesprek met je salesteam aan te gaan en een assessment te doen. Waar liggen hun sterkte kanten, wat zijn persoonlijke eigenschappen die ze bij uitstek in het gesprek met je klanten kunnen gebruiken? Wij werken hiervoor samen met SalesStep, waarmee een compleet beeld van je salesteams gemaakt wordt.

Meer waarde verkopen

Met dit assessment en onze kennis van het salesvak kunnen we je salesmensen trainen, begeleiden en coachen in het meer waarde verkopen. Waarde die jouw diensten bieden voor je klanten. We helpen ze perspectief te schetsen voor je prospects, in te gaan op hun situatie, en de voordelen, kansen, maar ook uitdagingen te schetsen voor hun organisatie.

Programma’s

We bieden hiervoor trainings- en/of begeleidingsprogramma’s aan. Met een combinatie van theorie en praktijk vanuit de IT-markt helpen we je sales verder te professionaliseren.

Met onze programma’s krijg je sales die meer leads converteren, en klanten die waardevollere contracten met je aangaan.

Klanten:

Loading...