Home 5 Blogs 5 De groei en ambities van HostPalace: een interview met Camiel Cornelissen

De groei en ambities van HostPalace: een interview met Camiel Cornelissen

HostPalace, een prominente leverancier van hosting, datacenter en connectiviteitsdiensten gevestigd in India, is vastberaden haar globale ambities te realiseren via Nederland. Met een gedreven blik op de toekomst, streeft HostPalace ernaar om internationaal een dominante rol te spelen in de hosting- en datacentersector. Hun doel is een sterke positie te bekleden tussen grote hostingconglomeraten en hyperscalers zoals AWS.

Het unieke aanbod van hosting- en datacenterdiensten van HostPalace is specifiek gericht op technisch onderlegde gebruiker. Dit aanbod wordt in Europa naar voren gedreven door een ervaren C-level team. Al na acht maanden werden de eerste successen geboekt in Europa. Het geeft blijk van de progressieve groei en het voortdurende succes dat HostPalace nastreeft als gezaghebbende speler in de industrie.

Camiel Cornelissen, marketing manager van HostPalace, licht dit verder toe in het interview.

Wat zijn de uitdagingen van jullie klanten?

“In de huidige markt waar consolidatie omgezet wordt naar onverwachte prijsverhogingen van de hostingdiensten voor web developers, zoeken zij een transparante organisatie die voor de lange termijn een partnership kunnen sluiten. Daarnaast biedt ons HostPalace 360 platform rapportages waardoor eenvoudig optimalisaties in webapplicaties gerealiseerd kunnen worden.”

Waarom kiezen web development-bedrijven voor HostPalace?

“Als snelgroeiende nieuwe speler op deze markt hebben wij een bijzonder goede fit met snel groeiende organisaties zoals web development-bedrijven. Wij hebben ons hier gevestigd voor de lange termijn en zoeken duurzame partnerships met de spelers die de online groei aanslingeren. Onze hosting- en cloudproposities sluiten naadloos aan op processen binnen web en applicatie development.”

Welke ontwikkelingen zie jij in de webhosting markt?

“Momenteel is er nog steeds een consolidatieslag gaande. Wat juist voor nieuwe spelers als HostPalace een ruimte creëert in dit verder overvolle segment. Veel partijen hebben een uitdaging om legacy systemen op elkaar af te stemmen, waardoor de ontwikkelingen op hosting stagneren. Daarnaast is met de sterke groei van AI ontwikkelaars een andere hostingbehoefte gekomen.”

Welke boodschap wil je uitdragen over HostPalace?

“Bel me, haha. Maar een serieuze noot, wij zijn hier in Nederland gestart omdat we zien dat hosting voor met name de web developers tak anders kan en anders moet. Eenvoudige plug en play met frameworks en systemen die jij wil gebruiken in een schaalbare cloud van Nederlandse bodem.”

Daarnaast willen we met onze marktconforme prijzen niet als prijsvechter awareness creëren, maar willen we met onze vasteprijsgarantie voor klanten ons wel onderscheiden ten opzichte van een andere trend die we in de markt zien: continue prijsstijgingen.

Hoe definieert HostPalace de groei van de klant?

“Een succesvolle groeiende web developer groeit op meerdere assen. Een klant van deze developer zal vaker terugkomen voor additionele diensten. Daarnaast heeft een succesvolle web developer dankzij een mooi portfolio van goede verhalen meer aanwas in nieuwe klanten.”

Hoe is de combinatie van IT en marketing bij HostPalace?

“IT-dienstverlening is een commodity als electra en telefonie geworden. De juiste verpakking om het juiste product heen bedenken, is altijd de uitdaging. Daarom is het ook fijn om hierover te sparren met Force21.”

Waarom heeft HostPalace voor Force21 gekozen?

“Dankzij ervaringen uit het verleden stond Force21 al hoog op de shortlist van partijen waar we dit bij wilde uitbesteden. Webhosting dienstverlening is niet een topic dat veel marketingbureaus begrijpen, het is dan ook altijd fijn schakelen met een club die uit de industrie komt.”

Hoe heb je onze kick-off en marketing workshop ervaren?

“Top. Het is altijd fijn om als organisatie, overtuigd van je eigen gelijk, het vuur aan de schenen te gelegd te krijgen. De workshop triggert om verder te kijken dan de directe toekomst en dieper op je dienst in te gaan dan enkel de specs, de infra en de prijs. Vooral het deel waarin het DNA van je eigen organisatie uit het niets naar boven komt drijven en je daarmee tools krijgt om verder de propositie te vormen is voor iedereen een aanrader!”

Wil je meer weten hoe wij als Force21 partners zoals HostPalace helpen met marketing en leadgeneratie? Of wil je gewoon eens een keer praten over jouw situatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Met ruime ervaring in online marketing aan zowel bureau- als klantzijde – bij verschillende hosting- en cloudproviders – begrijpt Daniël als geen ander wat daar nodig is om online resultaat te behalen.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Tjarko, onze MSP-expert. Plan het moment dat jou goed uitkomt.

Meer insights

Loading...