Home 5 Blogs 5 Toegevoegde waarde van content in je online marketing strategie

Toegevoegde waarde van content in je online marketing strategie

Wat is de waarde van content? 

Heeft content waarde? En zo ja, hoe berekenen we deze waarde? Het antwoord is dat content zeker een waarde heeft, maar dat het niet eenvoudig is om deze waarde in een bedrag uit te drukken.

Content marketing is essentieel voor organisaties om zich te onderscheiden en hun verhaal te vertellen via diverse media zoals tekst, afbeeldingen en video. Het belang van content is toegenomen door de groei van het internet en helpt bij het aantrekken en behouden van klanten. Maar ook om te laten zien dat je een autoriteit bent op jouw gebied, en met jouw kennis spreek je jouw doelgroep onbewust aan op hun onbekwaamheid.

Wat is waardevolle content?

Met content laat je zien wie je bent, wat je doet en kun je mensen inspireren met de kennis die je hebt over jouw vakgebied. Je wilt een autoriteit zijn, zodat mensen aan jouw denken als ze hulp nodig hebben. Je vertelt je verhaal in woorden, afbeeldingen, video en gesproken tekst. En als je content goed inzet, kan het veel voor je betekenen. Kijk bijvoorbeeld naar Rabobank, in plaats van vertellen hoeveel rente je als customer krijgt als je bij Rabobank jouw geld parkeert. Delen ze verhalen en video’s hoe ze sportclubs en jong professionals financieel ondersteunen. Op deze manier wordt een bedrijf een bekend merk. Content helpt bij het verteltellen van jouw verhaal. Content is een essentieel onderdeel geworden in de customer journey en daarmee in super relevant in jouw online marketing.

Content is een ruim begrip – het omvat onder andere het schrijven van teksten voor een website, het creëren van illustraties in Photoshop, het werken met AI, advertenties in een magazine, gepubliceerde klantgesprekken en video’s op sociale media. En al deze vormen zijn te combineren in jouw content marketing strategie.

Hoe belangrijk is content marketing?

Content is erg belangrijk als je mensen wilt aanspreken, inspireren of bewust wilt maken van iets. Mensen moeten zich kunnen herkennen in jouw boodschap en daardoor behoefte ontwikkelen aan jouw dienst of product. Vroeger bereikten bedrijven mensen via advertenties in de Gouden Gids, magazines, radio of tv. Maar met de komst van het internet heeft content een heel andere betekenis gekregen. Nu kunnen we gericht content brengen naar onze doelgroep.

Content is ook belangrijk voor organisaties om zich te onderscheiden in de overvolle ‘red ocean‘. Het stelt je in staat om jouw eigen ‘blue ocean‘ te creëren. Content biedt talloze mogelijkheden om creatief en onderscheidend te zijn.

Wat is de economische waarde van content?

Hoewel content niet altijd in een bedrag is uit te drukken, kan het wel degelijk een economische waarde hebben. Een content campagne bestaat uit het schrijven van diverse blogs, advertenties op LinkedIn, een referentie casevideo en een mailflow campagne. De kosten bedragen €10.000,- verspreid over 3 jaar. Dat is veel, maar als je met doelen op je websites en de juiste tracking kan aantonen dat jouw campagne een omzet van €250.000,- heeft opgeleverd, met een marge van 20%. Dan is de opbrengst na deze campagne – naast de nieuwe klanten – een winst van €40.000,-. Het is belangrijk om te beseffen dat content een investering in de toekomst is. Goed ingezette content blijft aanwezig op het internet en genereert elke dag meer waarden, waardoor het ook toekomstige klanten naar je toe kan brengen.

Moet jij aan de content creatie?

Je moet niets, maar je bezighouden met content is wel slim. Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Of je nu wekelijks een blogartikel schrijft met topics zoals tips en trucs of aan de hand van een hele contentkalender jouw verschillende marketing kanalen vult met video’s, podcasts en blogartikelen, het is essentieel om mensen te triggeren om actie te ondernemen. De tijd waarin klanten vanzelf naar je toekwamen is voorbij. 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wil je weten welke soort content voor jouw publiek het beste aansluit? Of wil je beginnen maar weet je niet waar? Ik kijk graag samen met je wat voor jou de beste content strategie is. Stuur gerust een bericht, dan geven we je daar graag advies over.

Auteur: Mike Nuijs

Mike heeft een brede en jarenlange ervaring in de (online) marketing. Hij combineert zijn kennis over online marketing, content creatie en social advertising om onze klanten te ondersteunen bij hun marketingvraagstukken en campagnes.

Starten met goede content?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...