Home 5 Blogs 5 Commerciële continuïteit in tijden van crisis

Commerciële continuïteit in tijden van crisis

Commerciële continuïteit in tijden van crisis

We zitten in een crisis, geen twijfel mogelijk. In de afgelopen dertig jaar heb ik nog nooit zo’n abrupte stilstand gezien. Veel van onze klanten vragen ons momenteel of het zinvol is om hun commerciële campagnes en activiteiten voort te zetten. Iedereen is toch bezig met de crisis te trotseren, we kunnen elkaar niet ontmoeten, naar aanbiedingen kijken en beslissingen nemen staat op een laag pitje? In bepaalde sectoren is dit inderdaad het geval.

Stilstand, stand-by of Business as usual

De Corona-crisis zal enorme impact hebben op onze economie, dat is zeker, maar…., maar betekent dit dat elke zakelijke of commerciële activiteit zal stoppen? Nee!

We zien een nieuwe virtuele wereld ontstaan binnen het bedrijfsleven. En, om eerlijk te zijn, zagen we dit enkele jaren geleden al. De online samenwerkingsplatformen hebben ons in staat gesteld om op een zeer professionele en effectieve manier online samen te werken. Wij zijn als Force21 internationaal actief en gebruiken hiervoor veel online communcatie tools, zoals Teams, Slack, Office365 of WhatsApp. Zeer effectief, efficiënt en productief. Nu, in de eerste dagen van de Corona-crisis, zien we steeds meer mensen deze tools ook gaan gebruiken. We gaan allemaal online en werken in virtuele teams.

Toch betekent het hebben van platforms om te communiceren en samen te werken niet dat u commercieel succesvol zult zijn. Het verandert alleen de manier van communiceren.

Tijd om op te letten

Het beste voordeel van de Corona-crisis is dat het zakenleven, zeker in de administratieve en operationele functies, geconfronteerd worden met het feit dat de werkzaamheden online moeten worden uitgevoerd. De medewerkers krijgen tijd om te wennen aan de nieuwe situatie omdat de vaste vergaderingen met behulp van de neiuwe technieken veel effectiever zullen zijn. Waar normale interne vergaderingen uren in beslag namen, zijn ze nu effectiever, als ze al worden gehouden. Dat betekent dat uw potentiele doelgroep ook meer tijd heeft om het nieuwe werken eigen te maken en op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen om nog efficienter te worden. En dat zal ook gebeuren!

Deze crisis is een wake-up call. We waren allemaal verrast door de snelheid en de impact van dit virus dat ergens vanuit China binnen zeer korte tijd ook onze omgeving binnendrong en een grote impact had. Zagen we dit niet aankomen? We waren niet voorbereid? Dus uw klanten moesten binnen no-time online werken beschikbaar maken voor het gehele bedrijf om hun bedrijf draaiende te houden? Maar, wat kunnen we doen om de impact van zo’n crisis in de toekomst te minimaliseren? Je klant zal openstaan voor relevante en waardevolle informatie over zijn crisis en hoe hier op te reageren.

Als IT Service Provider kunt u uw klanten helpen als u de juiste waardepropositie bouwt. En daarnaast u marketing afstemt op de juiste crisis boodschap. Juist nu kunt u uw positie als MSP veranderen en meer toekomst vast maken. Waardoor u ook de klant een toekomst vast product kunnen bieden.

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...