Home 5 Blogs 5 EOS Network Foundation & Zaisan!

EOS Network Foundation & Zaisan!

In september is Force21 in samenwerking met haar partner Zaisan gestart met een unieke go-to-market campagne voor de EOS Network Foundation uit Canada.  DE EOS Network Foundation (ENF) is een vereniging die opgericht is door enthousiaste EOSIO blockchain protocol ontwikkelaars en gebruikers. Door verschillende ontwikkelingen in het verleden heeft het gebruik en adoptie van het EOSIO-protocol lang tijd op een laag pitje gestaan. Vanuit de overtuiging van de fantastische technologische toepassing en het enthousiasme van de gebruikers community is ENF opgericht om dit te veranderen. En EOSIO de plek te geven die het verdient. 

Wat is EOSIO? 

EOSIO is een OpenSource blockchain dat ontwikkeld is om de ontwikkeling van gedecentraliseerde apps (dApps) zo makkelijk mogelijk te maken. Hiermee zorgt ENF dat de adoptie onder ontwikkelaars sneller verloopt. Het EOSIO-netwerk is nog relatief nieuw: het protocol werd pas halverwege 2018 gelanceerd. Daarbij is het protocol zo ontwikkeld dat het veel stabiliteit, snelheid en volume tegen lage processing capaciteit aankan. Daarmee is een zeer duurzame blockchain oplossing gecreëerd die voldoet aan de huidige wensen en eisen.  

Het protocol dat hiermee is gebouwd heeft als doel om vooral veel (micro)transacties te faciliteren.  De transactiekosten van het netwerk zijn verwaarloosbaar, wat microtransacties mogelijk maakt. Ook kunnen developers er zelf een eigen applicatie op ontwikkelen, EOSIO is daarmee een goedkoper en ook milieuvriendelijker alternatief van bijvoorbeeld Ethereum en Cardano.  

Wat is ENF? 

ENF is een non-profit vereniging die is opgericht om de adoptie van EOSNetwork uiteindelijk te vergroten. Dat meer en meer instellingen en bedrijven deze oplossing gaan gebruiken en ontwikkelaars steeds meer dApps ontwikkelen.  

ENF heeft hiervoor een programma ontwikkeld om de community van gebruikers en ontwikkelaars uit te breiden, de technologie van de OpenSource code verder te ontwikkelen en te investeren in dApps ontwikkeling.  

ENF heeft om de ontwikkeling van dApps te vergemakkelijken een Software Framework ontwikkeld. Dit Framework, Antelope, maakt het eenvoudiger om zonder C++ kennis toch dApps te bouwen op het EOSIO protocol. 

ENF wil dit verder in de markt bekend maken, en heeft daarvoor als eerste Europa & Dubai uitgekozen als regio om de adoptie van EOSNetwork verder te ontwikkelen.  

De Europese samenwerking 

ENF heeft voor haar strategie om haar ambitie en doelstellingen in Europa verder te promoten een blockchain kennispartner in de arm genomen: Zaisan. Zaisan heeft zowel kennis als producten ontwikkeld op het EOSIO-protocol, tot aan een eigen Europese blockchain aan toe: Europchain.  

Zaisan heeft haar partner Force21 benaderd om te helpen met de invulling van het business development team hiervoor. Met een team van drie mensen helpt Force21 Zaisan met de opzet en uitvoering van de Europese go-to-market van ENF. Een unieke campagne in een zich snel ontwikkelende markt.  

De eerste stap in deze go-to-market is het aankondigen dat ENF er is voor de EOS community en dat we het partnerlandschap verder willen ontwikkelen en willen ondersteunen van dApps. Hiervoor heeft het Zaisan/Force21 een roadshow van meerdere Web3 en Tech events geselecteerd om dit aan de markt te verkondigen, in ondermeer Amsterdam, London, Dubai, Lissabon en Keulen.  

Hiermee zet ENF de eerste stap in de groei van het EOS Network richting het business blockchain protocol.  

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...