Home 5 Blogs 5 De uitdaging van Lead Generatie

De uitdaging van Lead Generatie

De uitdaging van Lead Generatie

De uitdaging in de meeste commerciële bedrijven. Wie is verantwoordelijk voor de Lead Generatie? Is dat Marketing? Of Sales? Bij Force21 bespraken we deze vraag tijdens onze derde Live Insights.

En de meeste deelnemers twijfelden. Bij Force21 geloven we dat lead generatie veel verder gaat dan alleen Marketing of Sales. Het spotten van leads is immers van levensbelang. Daarom is iedereen die om het bedrijf geeft een potentiële bron van leads. Dat zijn alle medewerkers, de ambassadeurs van het bedrijf en alle anderen die het bedrijf een warm hart toe dragen.

Maar hoe moet de opvolging van deze leads gebeuren? We moeten een stap terug doen. De beste manier om dat te doen is terug te gaan naar het koopproces van de klant.

Lead Generatie - Force21 - Koopproces
Lead Generatie – Force21 – Koopproces

Bovenstaande laat zien dat een lead zich in verschillende stadia kan bevinden wanneer hij in contact komt met uw bedrijf. Dit maakt ook de verantwoordelijkheid van de lead elke keer anders. Marketing is sterk in de fase van bewustwording en latente behoefte. In deze fasen kan Marketing de lead voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. En niet onbelangrijk in het tempo van de potentiele klant.

Zet Sales in op het moment dat de klant met iemand wil sparren. Of om verschillende varianten te vergelijken. En tot slot, om tot de juiste beslissing te komen.

Dilemma van vandaag: Door de crisis zijn mensen aarzelend en/of bang.

Dit dilemma zorgt ervoor dat partijen aan de zijlijn staan. Zeker, met een te directe benadering vanuit Marketing of Sales. Binnen de salestunnel zien we dit ook terug in het uitstellen van de beslissing, het sceptisch zijn en risicomijdend gedrag vertonen, en het niet beschikbaar zijn voor vervolgbesprekingen.

Lees meer over hoe u kunt doorbreken: 5 Tips om je Sales op gang te brengen.

Het creëren van nieuwe Leads

Maar wat te doen bij het creëren van nieuwe leads. Wat ons betreft is de sleutel hier het activeren van iedereen die om het bedrijf geeft. Dat betekent al uw medewerkers, ambassadeurs en iedereen die om uw bedrijf geeft. Het voordeel van deze groep is dat ze het volgende laden in de lead:

  • Sociaal bewijs
  • Vertrouwen
  • Empathie & Emotie
  • Betekenis

Dit zijn precies de dingen die de opgeworpen barrières kunnen afbreken. Door deze groep in te zetten, kun je een verschil maken in deze onzekere tijden. Maar ook in de toekomst, als de economie weer groeit, is dit een groep waar je waardevolle leads uit kunt halen.

Wat moet je doen om deze groep te activeren?

Om deze groep te activeren moeten ze weten welke waarde je creëert en welke problemen je oplost. Om dit te laten werken zijn thema’s belangrijk. Bij deze thema’s gebruik je storytelling om duidelijk te maken wat je voor de klant aan het oplossen bent. En welke waarde je creëert. Door het gebruik van thema’s kunnen uw nieuwe lead-providers problemen koppelen aan de oplossingen die u aanbiedt. Het gebruik van storytelling maakt het makkelijker om de thema’s te onderhouden.

Bij Force21 raden we aan om de leads te kanaliseren met behulp van tooling. Deze tooling moet het voor uw leadproviders mogelijk maken om leads te plaatsen. En geef een commercieel manager een seintje wanneer hij aan de slag kan. U kunt dit inbouwen in bestaande software. Maar er is ook specifieke software die u kunt gebruiken om dit te kanaliseren. Een mogelijke oplossing hiervoor is LeadX. Een mobiele applicatie die voor deze nieuwe manier van lead generatie is ontworpen. Het stelt iedereen in staat om waardevolle leads te plaatsen.

Lees here meer over LeadX en boek een demo om te zien hoe het werkt.

Conclusie: Lead Generatie: Wie is verantwoordelijk?

Iedereen kan leads genereren. Dit zal de toekomstige groei van het bedrijf ten goede komen. Deze methode geeft je sociaal bewijs, vertrouwen, empathie en betekenis. Het zal de opgeworpen barrières van de crisis doorbreken, maar dat zal ook in de toekomst van grote waarde zijn. Om dit in goede banen te leiden zijn thema’s en registratie noodzakelijk.

Wil je meer weten over hoe je succesvol leads kunt genereren en je sales op gang kunt brengen? Neem dan nu contact op met Force21. Onze experts staan klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het realiseren van jouw groeiambities. Klik hier om contact met ons op te nemen.

Auteur: Tjarko Kwee

Tjarko is een zeer ervaren commercieel directeur die bij verschillende hosting- en cloudproviders heeft gewerkt. Hij is gedreven om recurring business mogelijk te maken, waarbij hij de resultaten bewaakt.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...