Home 5 Blogs 5 De do’s en don’ts in marketing

De do’s en don’ts in marketing

De do's en don'ts in marketing

De afgelopen maanden hebben we een steile leercurve gehad in hoe te handelen binnen marketing en communicatie. Eerlijk gezegd is het een unieke situatie, een wereldwijde crisis als gevolg van een virus. Wie had dat een jaar geleden kunnen denken?

In het begin was de wereld in shock. Er waren allerlei lockdowns. En hier ontstaat het eerste leer punt. We behandelden deze unieke crisis als elke andere crisis, echter deze crisis is uniek. We begonnen te communiceren over hoe je je boodschap en propositie aan kon passen om bedrijven te behoeden van een stilstand.

Dat klonk niet altijd even goed. We gingen voorbij aan het punt dat deze crisis ging over de gezondheid van mensen. Mensen werden ziek, erg ziek, en het virus greep snel om zich heen en gaf ons als persoon een onveilig gevoel. In het begin was het een mensencrisis. Dus niet iedereen waardeerde het als je communiceerde over het behoeden van een stilstand voor bedrijven. We moesten op zoek naar andere waarden om de mensen te bereiken.

Les 1

De eerste les die we hier hadden was om het sentiment in de maatschappij niet te vergeten. Commercie gaat over mensen, mensen die elkaar weten te vinden en de mensen hadden het zwaar te verduren. Het gaat niet alleen om zaken, en om je waarden. Maar om de ware betekenis. Wil je weten hoe?  Plan een meeting in

Wij helpen IT, dienstverleners, met hun commerciële groei. Aan het begin van de lockdown en de maanden daarna hadden ze geen enkel probleem met de groei. Bedrijven hadden behoefte aan ondersteuning voor IT-oplossingen op afstand en thuiswerken. De budgetten van klanten leken grenzeloos. Ze moesten hun organisatie draaiende houden.

Echter na deze eerste noodzakelijke investeringen viel de groei stil. Bedrijven hebben nog steeds IT ondersteuning nodig, maar dan anders. Het gaat op dit moment niet om het invliegen van nieuwe oplossingen. Het gaat er meer om, hoe kan iedereen vanuit huis met de bestaande systemen het beste werken. De budgetten worden steeds krapper omdat alle IT-investeringsbudgetten al bezet zijn.

Les 2

De 2e les hier is dat je, terwijl je succesvol bent, de volgende stap bij je klant niet mag vergeten. Wat is de impact van een plotselinge verandering in IT en werkomgeving? Het ergste voorbeeld is om te gaan communiceren over hoe bijvoorbeeld Microsoft Teams werkt….

En nu moeten we vooruit kijken. Wat brengt de crisis het komende jaar of de komende jaren bij uw klanten? Zullen hun budgetten bevriezen? Of zullen ze meer investeren in technologie om efficiënter en effectiever te worden? Zullen ze investeren om beter voorbereid te zijn op een nieuwe crisis? Een les die we dagelijks leren is dat u zich bewust moet zijn van de impact van de crisis. Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen van uw klanten en doelgroep? Weet u wat de impact zal zijn? Nee? Wel, zoek het uit! Kruip onder de huid van uw klanten.

En als u dit weet, hoe positioneert u zich dan? We zien te veel Service Providers dezelfde boodschap delen. Of het nu gaat om de moderne werkplek, ondersteuning van werken op afstand of Cloud die snel en flexibel is, met de meeste berichtgeving ga je niet opvallen die is namelijk niet uniek. Laat staan dat het waarde heeft voor uw doelgroep.

Dus, een van de laatste lessen of suggesties is, Opvallen (Stand out). Door uw positionering en propositie aan te passen aan de effecten van de crisis. Onthoud, communiceer wat technologie kan oplossen, probeer het niet uit te leggen. Technologie is een middel, geen doel op zich.

Download onze whitepaper: Onbewuste beïnvloeding in B2B Sales & Marketing

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...