Home 5 Blogs 5 Welke lead zal er komen?

Welke lead zal er komen?

Welke lead zal er komen

Als bedrijfseigenaar, commercieel directeur of manager is groei een van uw belangrijkste drijfveren en ambities. Het is een ABC dat u kunt groeien door up- en cross-selling bij uw bestaande klant, en, of, het aansluiten van nieuwe klanten. Het binnenhalen van nieuwe klanten draait om het omzetten van uw leads in contracten. Het zou helpen als u leads had om contracten af te sluiten.

Hoewel dit een Always Be Closing opmerking is, is dit nog steeds heel erg waar. Het zou helpen als je leads had om je groeiambitie waar te maken.

The Holy Grail

Leads, the Holy Grail, in marketing en verkoop. We hebben allemaal leads nodig. We kunnen duizenden woorden schrijven over hoe waardevol, relevant, sterk of zwak de ontvangen leads zijn. Maar eerst hebben we ze nodig. Dus, waar haal je je leads vandaan?

In het algemeen zien we dat veel bedrijven nog steeds afhankelijk zijn van enkele traditionele methoden, cold calling, evenementen en relaties. Er is niets mis mee, maar… je moet een paar dingen in overweging nemen:

1. Cold calling

Dit is een echte traditionele methode. Veel bedrijven kopen een adressenlijst waarmee ze zaken willen doen, en met een hopelijk aantrekkelijke pitch beginnen ze te bellen. Sommige bedrijven doen deze telefonische acquisitie zelf. Ons advies: stop onmiddellijk met deze zeer inefficiënte methode! Als u toch koud wilt bellen, doe dan drie dingen:

 1. Huur een gespecialiseerd bureau in
 2. Richt u op uw doelgroep
 3. Bouw een echt aantrekkelijke pitch voor uw publiek

2. Evenementen

Uw potentiële klant is ergens daarbuiten en komt zeker af op een relevant evenement. Dat is tenminste de algemene mening. Bedrijven hebben de neiging om tonnen geld uit te geven aan het huren van een stand. En deze aantrekkelijk aan te kleden en hun beste mensen hier neer te zetten. En eerlijk gezegd, uw potentiële klant is er soms wel, maar wees verstandig! Voordat u veel tijd en geld verspilt aan het sponsoren en het hebben van een stand, stel jezelf de volgende vragen:

 1. Is het evenement echt relevant voor uw doelgroep?
 2. Heb je de mogelijkheid om daar te presenteren?
 3. Past het bij uw contentstrategie?
 4. Heb je genoeg tijd om je voor te bereiden op het evenement??
 5. Wat zal je berichtgeving daar zijn?
 6. Heb je medewerkers die houden van beurzen en het leggen van contacten daar?
 7. Heb je iets verrassends om mensen aan te trekken?
 8. Heb je doelen gesteld in MQL’s en SQL’s die je wilt binenhalen?
 9. Wat als, ….., je daar wat verkopers zou laten rondlopen…?

Deze methoden werken nog steeds. De ene beter dan de andere. De wereld verandert snel, en dat geldt ook voor de leadgeneratie. Meer dan 60% van de reis van de koper is online. Het zou dus helpen als je ook online was.

Wil je weten hoe?  Neem contact op

3. Relaties

Ja… het meest krachtigste marketinginstrument ter wereld, uw gelukkige klant of relatie. U kunt hier niet fout gaan. De truc hier is echter om een voorspelbare stroom van nieuwe contacten en leads uit referenties op te bouwen. Er zijn een paar dingen die kunnen helpen:

 1. Bouw reference cases zoals storytelling en deel ze online
 2. Houd uw relaties op de hoogte
 3. Onderhoud uw netwerk, bel, ontmoet, lunch, WhatsApp of mail, maar blijf in contact.
 4. Je zou kunnen denken aan een referral systeem; het is beter om ze te verrassen…
 5. En…. Begin met het gebruik van sociale media!

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...