Home 5 Blogs 5 Verkoop op een virtuele manier

Verkoop op een virtuele manier

Verkoop op een virtuele manier

Wie had kunnen raden dat we binnen een periode van weken allemaal thuis zouden zitten? We vragen ons af wat er in de wereld gebeurt? De gezondheidssituatie is ernstig; mensen lijden en gaan dood. We leven op het nieuws. Met elk moment de laatste updates over de voortgang.

De situatie heeft grote gevolgen voor de wereldeconomie. Een recessie is nabij. Maar u en ik worstelenop dit moment met andere kwesties. Bijvoorbeeld met het draaiende houden van ons bedrijf. En als u actief bent op het gebied van marketing en sales, kunt u dan uw sales funnel op een gezond niveau houden?

Ondergrondse business creatie

Veel van de ondernemers zijn ‘ondergronds’ gegaan. Er is een virtuele economie in opkomst. Waarin we interne en externe activiteiten en processen online op elkaar afstemmen en uitvoeren. Voor marketing en sales is dit de realiteit van vandaag. De business staat hierdoor niet stil. Veeleisend zeker, maar er zijn nog steeds mogelijkheden. U kunt nog steeds zaken kunt doen. Hierbij onze ervaringen vanuit andere klanten..

In deze virtuele zakelijke periode zullen twee dingen ervoor zorgen dat mensen nieuwe initiatieven en kansen gaan ontplooien:

  1. Tijd
    Door de effectiviteit van online vergaderingen en het online samenwerken heeft het grootste deel van uw doelgroep tijd cadeau gekregen. Waar de CIO, CFO, beïnvloeders, beslissers en sponsor geen tijd hadden om uw mail, blog, white-paper of andere relevante informatie door te nemen, momenteel hebben ze tijd om zich te verdiepen en in te lezen.
  2. Noodzaak
    De leidinggevenden hebben natuurlijk te maken met de huidige crisis, maar willen zich ook voorbereiden op het vervolg. We stevenen af op een recessie. En kostenbesparingen en het optimaliseren en verbeteren van de bedrijfsvoering zullen de overhand krijgen. Bedrijven en instellingen zijn op zoek naar oplossingen die hun omzet verhogen. Of oplossingen die hen helpen om deze recessie beter het hoofd te bieden.

Er is dus momentum en tijd. Maar, hoe kunt u dit aanpakken binnen uw doelgroep? Hoe kunt u tractie en aandacht creëren? Als iedereen online is en alleen virtueel werkt?

Crisis Waardepropositie

Het begint allemaal met uw waardepropositie, die de basis moet zijn voor het momentum in de huidige markt. Hoe brengen jouw producten en diensten waarde voor de bedrijven die geconfronteerd worden met de crisis? Nu, of wanneer de lockdown achter ons ligt. Vanuit een oprecht en sterk geloof dat jij ze kunt helpen en de impact van deze crisis van verminderen.Wil je weten hoe? Lees ons artikel over de Crisis Waardepropositie!

Call Baby, Call

Vanaf dat moment is het creëren van aandacht en de eerste online vergaderingen vrij eenvoudig. Vanuit een marketingperspectief moet u de uitvoering van uw contentmarketing intensiveren. Deel relevanteonderwerpen en meningen over wat u ziet gebeuren en geef eenvoudige tips en trucs. Deel de waarde vooraf. Maar u kunt dit het beste combineren met telemarketing. Ook hier hebben we meer tijd en staan we dus meer open voor contact, en zal het gemakkelijker zijn om contact te krijgen.

Bovendien staan uw contactpersonen open om deze verkennende gesprekken in te gaan. We zien een sterke toename van de eerste gesprekken. Prospects staan open om te leren wat bedrijven kunnen bieden om hen door de crisis heen te helpen. Lees ook uw artikel Call Baby, Call.

Het eerste gesprek is dus makkelijk, maar dan begint de realiteit, hoe creëer je een relatie online? Hoe kunt u uw relatie naar een hoger niveau tillen?

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...