Home 5 Blogs 5 Bereik je bedrijfsdoelen met een goede marketingstrategie

Bereik je bedrijfsdoelen met een goede marketingstrategie

Wanneer je een product en/of dienst in de markt zet, dan wil je hiermee bepaalde bedrijfsdoelen behalen. Je wilt veel producten verkopen of klanten aan je binden door middel van bepaalde diensten. Maar eenvoudig is dit niet. Mogelijk worden er dezelfde soorten producten en diensten aangeboden, dus jij moet je kunnen onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. Daarom is het erg belangrijk hoe jij producten of diensten in de markt zet. Een marketingstrategie helpt je hierbij. Een marketingstrategie is de uitleg van de doelen die jij wilt bereiken. Je krijgt dan inzicht in de behoeften en wensen van je doelgroep en de eventuele problemen waar je tegen oploopt.

Ontwikkel een effectieve marketingstrategie voor IT

Om een effectieve marketingstrategie IT te ontwikkelen, is het belangrijk om je doelgroep en je concurrentie te kennen. Als je weet wie je doelgroep is, dan kun je hier je producten en diensten op afstemmen. Door de concurrentie te kennen, krijg je inzicht in welke toegevoegde waarde jij wel of niet hebt met je producten en diensten. Het ontwikkelen van een marketingstrategie doe je door je positie op de markt te analyseren, dus welke sterke punten jij hebt ten opzichte van de concurrentie en je doelstellingen vast te leggen. Hierbij leg je het tijdsbestek van je verkoopdoelen vast. Vervolgens ontwerp je op basis van deze gegevens een bepaalde tactiek. Als dit kennis is die jij niet in huis hebt, haal dan de experts van Force21 erbij, die voor jou onderneming de beste marketingstrategie ontwikkelen.

Artikel door Tjarko Kwee

Tjarko is een zeer ervaren commercieel directeur die bij verschillende hosting- en cloudproviders heeft gewerkt. Hij is gedreven om recurring business mogelijk te maken, waarbij hij de resultaten bewaakt.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...