Home 5 Blogs 5 Je leadgeneratie zo optimaal mogelijk benutten

Je leadgeneratie zo optimaal mogelijk benutten

Sales en marketing zijn twee afdelingen die de afgelopen decennia betreffende de werkzaamheden grote veranderingen hebben ondergaan. De reden hiervoor is het internet. Leads, dus eventuele potentiële klanten, hoeven niet altijd meer actief te worden benaderd door middel van folders of telefonische verkoop. Met het internet, kunnen leads zelf heel gemakkelijk op zoek gaan naar producten en diensten waarvoor zij interesse hebben. Dit heeft gevolgen voor de leadgeneratie, dus het gehele proces rondom het aanwakkeren van interesse bij potentiële klanten in je producen en diensten. De term leadgeneratie wordt tegenwoordig dan ook hoofdzakelijk gebruikt in de online marketing.

Je leadgeneratie in de IT vooral online benaderen

Online leadgeneratie in de IT kan zeer gunstig zijn voor jou als organisatie. Het is online namelijk veel gemakkelijker om onderzoek te doen naar de behoeftes van potentiële klanten. Daarnaast is internet een snelle en eenvoudige manier om in contact te komen met je doelgroep. Door middel van verschillende factoren, zoals interesses en geografie, kun je gemakkelijker zien welke leads het meeste voor jou van belang zijn. Hier kun je dan je marketingstrategie op aanpassen.

Wil jij weten op welke wijze jij gemakkelijk met je leadgeneratie kunt bezighouden of hoe je een marketingstrategie ontwikkelt? Neem dan eens contact op met Force21. Als marketingspecialisten kunnen wij je verder helpen.

Artikel door Tjarko Kwee

Tjarko is een zeer ervaren commercieel directeur die bij verschillende hosting- en cloudproviders heeft gewerkt. Hij is gedreven om recurring business mogelijk te maken, waarbij hij de resultaten bewaakt.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...