Home 5 Blogs 5 Groeistrategie

Groeistrategie

Bepaal een groeistrategie voor jouw organisatie

De IT-branche is een dynamische markt waarin veel bedrijven opereren. De markt is continu in beweging door nieuwe technologische ontwikkelingen en innovaties. Wanneer je als IT-service provider alle ontwikkelingen goed op waarde weet te schatten, dan zal dit een positieve invloed hebben op de groei van je bedrijf. Het is echter moeilijk om altijd de juiste inschatting te maken.

Omdat je een nieuwkomer bent op de IT-markt, of je met de dagelijkse werkzaamheden druk bent, of je vooral met de technologie bezig bent. Wil je optimaal gebruik maken van het potentieel in de markt dan zal je een groeistrategie moeten uitwerken. Met een doordachte strategie  kan jij maximaal profiteren van de kansen die er zijn en komen in de markt. Er zijn verschillende methodes om jouw groeistrategie te bepalen.

Laat je bijstaan bij het bepalen van een groeistrategie in de IT

Een groeistrategie in de IT bepalen is lastiger dan het misschien lijkt. Het bepalen van een groeistrategie houdt in dat je volgens een bepaald plan, een richting, jouw bedrijf laat groeien. Je richt je daarmee op de lange termijn ontwikkelingen van jouw markt, van jouw doelgroep. Naast de ontwikkelingen in jouw markt, vormen jouw ambitie en doelen voor de lange termijn de basis van een goed georganiseerde groeistrategie.

Mogelijk heb je nog geen idee waar jij met je bedrijf wilt staan over vijf jaar of nog langer. Met een groeistrategie heb je dat doel wel voor ogen. Jouw ambitie om de belangrijkste leverancier in een branche of regio te worden. Maar bijvoorbeeld ook om een bepaalde hoeveel omzet, winst of klantenportefeuille te hebben. Bewuste groei vanuit jouw eigen DNA, jouw eigen ambitie, vanuit waarde voor jouw markt.

Wil jij je groeistrategie IT bepalen, maar je hebt geen idee hoe dit uit te stippelen, waar je moet starten? Wij hanteren een 5 stappen plan om jouw groeistrategie op te zetten en waar te maken. Force21 realiseert groeistrategie voor service providers met kennis van de markt en specialisme in groei.

Artikel door Tjarko Kwee

Tjarko is een zeer ervaren commercieel directeur die bij verschillende hosting- en cloudproviders heeft gewerkt. Hij is gedreven om recurring business mogelijk te maken, waarbij hij de resultaten bewaakt.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...