Home 5 Blogs 5 Crisis Waardepropositie – Deel 2

Crisis Waardepropositie – Deel 2

Crisis Waardepropositie – Deel 2

Eerlijk gezegd heb ik nog nooit zo’n wereldwijde crisis gezien als de COVID19 -crisis. Zeker, we hebben de bankencrisis gehad, maar dit is anders. Het belangrijkste verschil is dat er nu mensenlevens en gezondheid in het spel zijn. Dat maakt alles veel persoonlijker en verandert alles.

Wereldwijde impact

Het economische deel van deze crisis heeft ook veel meer impact. Veel bedrijfstakken worden getroffen en veel bedrijven, met name in de midden- en kleinbedrijfsector, hebben het moeilijk. In onze eerste waardepropositieblog hebben we de impact van de crisis op korte, middellange en lange termijn gedeeld.

Als commercieel advies bureau geloven we echt dat investeren in marketing, en ook in verkoop, u helpt om de crisis het hoofd te bieden, met name op de middellange en lange termijn. Een vraag die we krijgen is, staat mijn doelgroep open voor contact? Wachten ze op mijn boodschap? Het antwoord is eenvoudig: Ja, dat zijn ze!  Echter,….

Uw waardepropositie

Ze staan alleen open voor u als het hen helpt. Als u boodschap hen ideeën, waarde en overwegingen brengt binnen hun perspectief. Het zou helpen als u met een duidelijk en doelgericht voorstel voor hen zou komen. Laat me wat ideeën delen uit de situaties vanuit ons laatste Waardepropositieblog.

  1. Korte termijn (1-2 maand(en))
    Op de korte termijn gaat het vooral om het veiligstellen van de cashflow en het creëren van stabiliteit. De enige proposities die je kunt aanbieden moeten een financiele onderbouwing hebben. Een onderbouwing die voor direct geld zorgen. Dus geen moeilijke ROI berekeningen dat het in de toekomst geld oplevert. Voor bestaande klanten kan je hen aanbieden om betalingen of diensten uit te stellen terwijl je de contractduur verlengt. U kunt dit ook aanbieden voor nieuwe klanten of de eenmalige betalingen verdelen over maandelijkse betalingen. Een eenvoudig voorbeeld van continuïteit is op dit moment is het bieden van toegang op afstand voor medewerkers.
  2. Middenlange termijn (<12 maanden)
    Voor de middellange termijn blijft het veiligstellen van contant geld, en daarmee het aanbieden van verschillende betalingsvoorwaarden, noodzakelijk. Maar u kunt ook denken aan voorstellen die bijdragen aan rationalisatieefficiëntie en het veiligstellen van het inkomsten. Uw voorstel moet leiden tot een positieve business case voor de rest van het boekjaar. Denk opnieuw na over uw producten en diensten in termen van uw doelgroep. Helpt uw oplossing om dure systemen of contracten overbodig te maken? Kunt u oplossingen leveren om zaken te automatiseren en de menselijke interactie te verminderen? Kunt u helpen om leverings- of klantregistratieprocessen te versnellen? Bereken wat de investering in Growth Hacking zou betekenen in termen van Marketing en Sales Qualified Leads (MQL en SQL) of zelfs deals. Maar het belangrijkste is dat u voorbeelden kunt geven? En, maak het financieel aantrekkelijk! Deel een business case die binnen enkele maanden winst oplevert. En toon bewijs.
  3. Lange termijn (1-3 jaar)
    Hoe zorgen uw oplossingen voor schaalvergroting en waarom zouden ze daar nu mee doorgaan? Eén ding is zeker; de economie zal weer een inhaalslag maken. Kunt u oplossingen bieden die metn één klik schaalbaarheid leveren, zonder al te veel kosten toe te voegen? Zo’n platform, automatisering of oplossing is voor bedrijven de moeite waard om nu in te investeren. Hun rendement moet op de lange termijn veel hoger zijn dan de investering nu. Denk aan het automatiseren van de klantenservice of begin met het opbouwen van een merk of online present in een specifieke markt die naar verwachting snel zal groeien als de lockdown voorbij is.

Opvallen in oprechtheid

De belangrijkste stelling waar je aan moet werken is jouw oprechte gedachten over hun situatie, markt en waarden. Spam niet met functies of holle waarden zoals ‘laten we samen groeien‘. Laat zien dat u de situatie wel begrijpt en laat zien hoe uw oplossing waarde toevoegt.

Herschrijf uw propositie naar hun situatie. Staan ze in de overlevingsmodus, of in de opschalingsmodus? En nogmaals, zorg dat uw oplossing direct geld oplevert. Laat zien waar u denkt dat u financiële waarde kunt toevoegen, en als laatste suggestie, waarom zou u niet een deel van uw inkomen in verband brengen met het financiële gewin dat u aanbiedt?

Wilt u leren hoe we onze inkomsten combineren met de resultaten die we opleveren, of hoe we onze klanten adviseren om dit te doen in combinatie met de kostenbesparingen die ze zullen opleveren? Maak een afspraak.Crisis Waardepropositie – Deel 2

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...