Home 5 Blogs 5 Cloud commercie is voor de IT branche noodzakelijk

Cloud commercie is voor de IT branche noodzakelijk

In veel bedrijven is tegenwoordig geen IT afdeling meer nodig. Voor hun IT vertrouwen zij volledig op cloud gebaseerde softwareoplossingen. Het beste voorbeeld hiervoor is ERP software. Medewerkers loggen via een webbrowser in op een externe server en hebben zo de mogelijkheid om te werken vanaf iedere gegevensdrager en vanuit iedere plek, waar ook ter wereld. Een werkende internetverbinding is het enige wat nodig is. Hiermee besparen bedrijven aanzienlijk op het beheer en onderhoud van IT en een cloud oplossing biedt een grote mate van flexibiliteit. Het is een vorm van e-commerce, een volledige digitale bedrijfsvoering. Aangezien dit steeds meer de norm wordt, moet je je cloud commercie op orde hebben.

Waar moet je rekening mee houden met cloud commercie in de IT?

Wanneer jij als IT service provider cloud oplossingen aanbiedt aan je klanten, dan zijn er enkele zaken in de cloud commercie IT waar je rekening mee moet houden. Een belangrijk onderdeel van je dienstverlening is het beheer en onderhoud van je cloud. Je klanten mogen verwachten dat jij een kundig beheer voert en tijdig je systemen van onderhoud voorziet. Hiervoor hebben zij immers een contract met je afgesloten. Een punt van zorg voor veel organisaties is de veiligheid. Kun jij die veiligheid garanderen? Je hebt namelijk van doen met soms privacygevoelige of bedrijfsgevoelige informatie. Jij bent verantwoordelijk voor een veilige data-opslag. Heb jij hulp nodig voor het structureel organiseren van je cloud commercie? Schakel dan Force21 in.

Laat je cloud commerce optimaliseren door Force21

Of het nu gaat om het beheer, het onderhoud of de veiligheid van je cloud oplossingen, het is van groot belang dat jij dit voor elkaar hebt. Hoewel cloud toepassingen gemakkelijker zijn voor zowel jou als de klant, heb jij als aanbieder een grote verantwoordelijkheid. Je cloud commerce optimaliseren kan noodzakelijk zijn, om een gestructureerd en overzichtelijk beheer en onderhoud te kunnen uitvoeren. Als jij je cloud commerce wilt optimaliseren, dan kun je advies krijgen van Force21. Met onze expertise lukt het jou om je klanten tevreden te stellen.

Artikel door Tjarko Kwee

Tjarko is een zeer ervaren commercieel directeur die bij verschillende hosting- en cloudproviders heeft gewerkt. Hij is gedreven om recurring business mogelijk te maken, waarbij hij de resultaten bewaakt.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...