Home 5 Blogs 5 Blue & Red Ocean – Wat maakt jou uniek? 

Blue & Red Ocean – Wat maakt jou uniek? 

Blue Ocean – Wat maakt jou uniek?

De Blue Ocean-strategie leert ons dat iedereen uniek is. Ons DNA, onze opvoeding en de omgeving waarin we leven maken ons uniek. Wanneer een groep mensen zich verenigt rond één doel, ontstaan er unieke bedrijven – bedrijven waarvan er maar één bestaat op de hele wereld. Deze strategie kan helpen bij het benadrukken van de unieke aspecten van jouw Managed Service Provider (MSP) in de IT-sector en het creëren van een onderscheidende marktpositie.

Voor het belang daarvan moet je ook kijken naar het prachtig stel hersenen wat mensen hebben. Hersenen die in een splitsecond de “juiste” beslissing moet nemen om te kunnen overleven. (lees ook de whitepaper ‘De onbewuste beïnvloeding in marketing & sales’) Niet alleen in het nemen van een goed besluit maar ook om dit zo energie efficiënt te doen. Daarom is het brein continue op zoek naar patronen. Ons brein is dan ook supergoed in hokjes denken. Ons brein weet inmiddels instinctief dat je bij de bakker brood kunt kopen.  

En iedereen is gek op brood en zo zijn er duizenden bakkers ontstaan in Nederland. Elk jaar weer meer. Bakkers die allemaal gelijk zijn. Ze maken namelijk allemaal brood. Maar ook allemaal uniek zijn op hun eigen unieke manier. Maar wat maakt ze dan uniek? Bij bakkers kan je dan natuurlijk denken aan assortiment, locatie, bereidingswijze, de bakker zelf, die aardige verkoopster en zo meer. Vrij tastbare unieke eigenschappen.  

Ontwikkeling aantal warme en koude bakkersbedrijven, 2011-2021

Ontwikkeling aantal warme en koude bakkersbedrijven, 2011-2021

Net als met bakkers geldt dat ook met Managed Service Providers of andere IT-leveranciers. Maar hoe zorg je dat je bijzonder gevonden wordt als MSP? Wat maakt jou anders dan andere? Wat maakt jou, net als bij de bakkers, uniek? 

Blue & Red Ocean 

De Blue Ocean Strategy, ontwikkeld door W. Chan Kim en Renee Mauborgne, biedt een effectieve methode om dit te doen.

De Blue Ocean Strategy stelt dat het niet effectief is om jezelf in hetzelfde hokje te plaatsen als je concurrenten. Dit leidt tot wat bekend staat als een Red Ocean, een omgeving waarin bedrijven concurreren op prijs en productdifferentiatie, vaak met bloederige gevolgen. Om je te onderscheiden in de IT-markt, moet je je toegevoegde waarde opnieuw creëren (Value Innovation) door twee belangrijke stappen te zetten: vernieuwing van de dienst of het product en kostenreductie. 

Door het implementeren van deze vernieuwing en de kostenreductie wordt een Blue Ocean gecreëerd. Een oceaan zonder concurrentie.  Ik geef je twee voorbeelden die vaak worden gebruikt: 

  1. Cirque du Soleil – Door een combinatie van circus, dans en ballet wist het Canadese Cirque du Soleil een nieuw soort optredens te creëren. Daarnaast werden veel vaste kosten zoals circusdieren en dure sterspelers uit het programma geschrapt. Hierdoor kon Cirque du Soleil een nieuw soort “circus” neerzetten met hogere opbrengsten. Hierdoor is een zeer rendabel “circus” concept ontstaan. 
  2. Nintendo Switch – Door een innovatie in het besturen van de spelcomputer en het niet inzetten op een steeds krachtigere spelcomputer met dure componenten, werd een nieuwe markt geopend. Een spelcomputer die door zijn besturing uniek was en tegen een goede prijs kon worden weggezet zonder de dure componenten. 

Hoe is dat voor IT? 

In de IT-sector is Office365 een ander voorbeeld van een Blue Ocean. Microsoft heeft de traditionele manier waarop software werd verkocht opnieuw uitgevonden door het in een dienst te gieten en de productie- en distributiekosten drastisch te verminderen.

Als MSP-eigenaar moet je ook goed kijken naar je eigen producten en diensten. Wat zijn zaken die je kunt combineren of aan je dienstverlening kunt toevoegen waardoor jouw oplossing uniek is? Het kan nuttig zijn om je dienst aan te bieden voor een specifieke doelgroep en te onderzoeken welke (nieuwe) doelgroepen je hiermee kunt aanspreken. Waar liggen de kansen in die doelgroep? Welke toevoegingen in jouw portfolio maken jouw oplossing nog beter afgestemd op die doelgroep?

Bij het implementeren van een Blue Ocean-strategie in jouw MSP is het belangrijk om zowel je product- en dienstaanbod als je doelgroepen kritisch te evalueren. In analogie met Nintendo, ga je als IAAS-provider meer capaciteit en rekenkracht aanbieden, of ga je slimmere besturing en toepassingen mogelijk maken?

Het is essentieel om te begrijpen dat het creëren van een Blue Ocean niet alleen gaat over het vinden van een niche in de markt, maar ook over het leveren van echte waarde aan je klanten. Door jezelf te positioneren als een unieke speler in de IT-markt, kun je je MSP laten groeien en bloeien zonder te worden overschaduwd door de felle concurrentie in een Red Ocean.

Om je op weg te helpen bij het implementeren van de Blue Ocean-strategie in jouw MSP, biedt Force21 de volgende stappen aan:

  1. Analyseer je huidige product- en dienstportfolio en identificeer de sterke en zwakke punten.
  2. Bepaal welke unieke aspecten van jouw MSP je wilt benadrukken en hoe je deze kunt verbeteren of innoveren.
  3. Kies specifieke doelgroepen die het meest kunnen profiteren van jouw unieke aanbod en pas je marketingstrategie dienovereenkomstig aan.
  4. Zoek naar mogelijkheden om kosten te verlagen zonder de kwaliteit van jouw producten en diensten in gevaar te brengen.
  5. Blijf op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends in de IT-markt, zodat je snel kunt inspelen op veranderende behoeften en verwachtingen van klanten.
  6. Investeer in het opbouwen van sterke relaties met klanten en partners om een solide reputatie op te bouwen en langdurig succes te waarborgen.

Als je graag in een Blue Ocean wilt zwemmen maar niet weet waar je moet beginnen, nodigen we je uit om contact op te nemen met Force21. Ons team van ervaren professionals staat klaar om samen met jou je eigen unieke eigenschappen te ontdekken en je te begeleiden bij het implementeren van een succesvolle Blue Ocean-strategie voor jouw MSP.

Ben je klaar om jouw MSP te transformeren en een unieke speler te worden in de IT-markt? Neem vandaag nog contact op met Force21 en ontdek hoe onze expertise jouw bedrijf kan helpen een succesvolle Blue Ocean-strategie te implementeren. Wacht niet langer – jouw kans om te groeien en je te onderscheiden van de concurrentie begint nu!

Samen creëren we een blauwe oceaan vol groeimogelijkheden voor jouw MSP. Laten we vandaag nog beginnen!

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...