Home 5 Blogs 5 Ajax 1 en de Cloud

Ajax 1 en de Cloud

Ajax 1 en de Cloud

In de basis hebben deze twee grootheden natuurlijk niks met elkaar te maken. De voetbalclub zelf zal waarschijnlijk haar IT met Cloud diensten invullen, maar het team Ajax 1? Toch zit er een verband tussen die twee. Laat het me uitleggen.

(Public) Cloud voordelen

Laatst hebben we samen met Reassure een webinar georganiseerd over de waarde van Microsoft Azure. In dit webinar ging het over de aspecten die een Public Cloud dienst als Azure biedt zoals, schaalbaarheid, flexibiliteit, pay-per-use, capaciteit zonder limieten, en zo meer. Een hoop features en functionaliteiten die uiteraard waarde bieden aan een IT omgeving van bedrijven.

Een Cloud oplossing, dus ook een Public Cloud, is standaard dienstverlening. Op basis van deze standaard dienst zien we Service Provider ook vooral die specifieke voordelen aanprijzen. Terwijl die elementen voor klanten eigenlijk niet direct passen. Er is bij hen zowel inhoudelijk als gevoelsmatig behoefte aan een omgeving die voor hen werkt. Een maatwerk omgeving die hun applicaties en organisatie verder helpt.

Functions & Features

Ajax 1 en maatwerk

Daar komt de link met Ajax 1. Afgelopen week deelde Erik ten Hag, trainer van Ajax 1, hoe hij zijn spelers fit, en daarmee inzetbaar houdt. Fitte spelers leveren uiteindelijke betere prestaties en daarmee een hoger resultaat.

In het blad Voetbal International zegt Ten Hag het volgende over het programma:
“Binnen een bepaalde bandbreedte kijken we per week, maar ook per training, wat elke speler ongeveer moet leveren. Je moet daarbij ook trainen op hogere snelheden, want het is bewezen dat als je dat níét doet, je meer vatbaar wordt voor spierblessures. Maar als je weer te veel doet, ben je óók weer vatbaar voor dergelijke kwetsuren. Het is dus continu sturen, maatwerk leveren per speler.”

En deze analogie geldt ook voor de workloads die applicaties moeten uitvoeren voor de verschillende processen in een organisatie. Niet alleen qua snelheid en intensiteit, maar ook qua tijdstip. Zeer vergelijkbaar met een elftal. Soms moeten er topprestaties geleverd worden en soms kan rustig aan gedaan worden.

Dit is exact waar Cloud ook een rol in kan spelen. De dynamiek van de verschillende applicatie workloads binnen een organisatie op verschillende manieren en tijdstippen kunnen ondersteunen. En monitoren en daarmee fit houden.

Custom versus One-Size-Fits-All

Een Blind of Antony?

De exacte waarde hiervan vinden is meer dan de extreme flexibiliteit en inzetbaarheid van Cloud duiden. Het gaat vooral over de business van je klanten snappen en begrijpen welke applicaties en workloads daar een rol in spelen. En qua analogie, weten of die processen eerder als een Daley Blind of een Antony acteren.

Om dat te snappen moet je in de wereld van je klant duiken. Om dat goed te doen moet je focus hebben op een bepaald type organisatie en doelgroep. Hoe je dat exact doet?

Daar kunnen wij als Force21 bij helpen. Met een specifieke methodiek voor Service Providers helpen wij de waarde voor jou als organisatie voor je doelgroep te bepalen. Meer weten of je daarmee verder kan groeien? Neem contact op met mij.

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...