Home 5 Blogs 5 Waarom elke Managed Service Provider aan contentmarketing moet doen  

Waarom elke Managed Service Provider aan contentmarketing moet doen  

Heb je ooit stilgestaan bij de indeling van een supermarkt? Achter de indeling van de schappen schuilt een doordachte strategie.

De plaatsing van elk product is zorgvuldig gepland om invloed uit te oefenen op wat we uiteindelijk kopen. Elk schap en elke positie is het resultaat van veel onderzoek en planning.  

Zo is ook de route in een supermarkt slim ontworpen. Vanaf het moment dat je binnenkomt tot het moment dat je bij de kassa staat, word je langs een zorgvuldig uitgestippeld pad geleid.

Dit pad is niet willekeurig; het is strategisch ontworpen om jouw aandacht te vestigen op bepaalde producten en aanbiedingen. 

Net zoals een supermarkt je door een bepaalde route leidt, zo kan contentmarketing je potentiële klanten langs een weloverwogen pad van bewustwording naar conversie leiden. In dit artikel leggen we uit waarom en hoe.  

Eerste indrukken bij de entree

Eerste indrukken bij de entree

Vergelijkbaar met de entree van een supermarkt die vaak is ontworpen om kleurrijk en uitnodigend te zijn, moet ook je eerste contactpunt met je doelgroep een warm welkom bieden.

Dit is het moment waarop je de kans hebt om echt een goede eerste indruk te maken.  

Je doet dit door meteen waardevolle en relevante content aan te bieden die direct inspeelt op de vragen en behoeften waar je doelgroep mee zit.

Denk aan het plaatsen van een boeiende blogpost, een informatieve video of een nuttige handleiding die je bezoekers meteen laat zien dat je begrijpt waar ze naar op zoek zijn.  

Door vanaf het eerste moment waarde te bieden, trek je niet alleen de aandacht, maar leg je ook het fundament voor een langdurige relatie met je doelgroep. 

De hoofdgangen: het hart van je contentstrategie

De hoofdgangen: het hart van je contentstrategie

In een supermarkt zijn de hoofdgangen de plekken waar je de essentiële, dagelijkse producten vindt, zoals brood, melk en groenten.

Deze producten zijn de ruggengraat van je boodschappenlijst en vormen vaak de basis van je maaltijden.

Op dezelfde manier vormen je belangrijkste contentstukken de kern van je contentmarketingstrategie. Dit zijn de artikelen, video’s of podcasts die de essentie van je expertise en waardepropositie weergeven.  

Maar het is niet voldoende om alleen maar informatief te zijn. Deze kerncontent moet ook nauw aansluiten bij de specifieke behoeften en vragen die leven binnen je doelgroep.

Het moet gaan over onderwerpen waar je doelgroep daadwerkelijk wakker van ligt of waar ze actief naar op zoek zijn. Door content te creëren die zowel informatief als relevant is, zorg je ervoor dat je niet alleen de aandacht van je doelgroep trekt, maar ook hun vertrouwen wint.

Dit is cruciaal voor het opbouwen van een langdurige relatie en uiteindelijk het behalen van je zakelijke doelen

Niche-onderwerpen en verdieping in de zijpaden

Niche-onderwerpen en verdieping in de zijpaden

Naast de hoofdgangen in een supermarkt, waar de basisproducten liggen, zijn er ook zijpaden. Hier vind je vaak gespecialiseerde producten, die zijn bedoeld voor een specifieke groep consumenten die op zoek zijn naar iets bijzonders of die een bepaalde behoefte hebben.

In de wereld van contentmarketing zijn dit je diepgaandere, niche-gerichte contentstukken.  

Deze gespecialiseerde content is ontworpen om een zeer specifiek probleem aan te pakken of om een bepaald aspect van je dienstverlening uit te lichten.

Het kan gaan om een gedetailleerde handleiding, een diepgravende case study of een technische uitleg die verder gaat dan de algemene informatie in je hoofdcontent.

Deze niche-content is van onschatbare waarde voor die delen van je doelgroep die op zoek zijn naar meer dan alleen oppervlakkige informatie. Ze willen dieper graven, en jij biedt ze de schep om dat te doen. 

Door deze diepgaande content te creëren, toon je niet alleen je expertise, maar bouw je ook aan een meer geëngageerde en loyale volgersbasis. Ook helpt deze content je enorm met je online vindbaarheid.

Net zoals producten in de supermarkt moeten opvallen om gekozen te worden, moet je online content geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (SEO) om opgemerkt te worden in de digitale wereld. 

Conversie en klantrelatie bij de kassa

Conversie en klantrelatie bij de kassa

Uiteindelijk, na het volgen van de zorgvuldig uitgestippelde route langs hoofdgangen en zijpaden, kom je in een supermarkt aan bij de kassa.

Dit is het moment waarop je je boodschappen op de band legt en de uiteindelijke aankoop doet.

Het is het punt van conversie, waar je overgaat van een rondkijkende bezoeker naar een betalende klant. In de context van contentmarketing is dit vergelijkbaar met het cruciale moment waarop een potentiële klant besluit om een bepaalde actie te ondernemen.  

Dit kan variëren van het invullen van een contactformulier of het aanmelden voor een nieuwsbrief, tot het daadwerkelijk doen van een aankoop of het aanvragen van een offerte.

Het is het moment waarop de relatie met de klant een nieuwe fase ingaat, vaak gekenmerkt door een hoger niveau van betrokkenheid en vertrouwen.

Dit is het punt waarop alle voorgaande stappen in je contentstrategie samenkomen en hun vruchten afwerpen. Het is het einddoel van je contentroute, maar ook het begin van een nieuwe fase in de klantrelatie.  

Samenwerken met experts: de rol van Force21  

Als het gaat om het uitstippelen van deze ‘route’ in de wereld van contentmarketing, kan het waardevol zijn om samen te werken met experts.

Force21 is zo’n expert die je kan helpen om je contentstrategie naar een hoger niveau te tillen. Met onze uitgebreide ervaring in de IT-sector kunnen we je niet alleen helpen met het creëren van waardevolle content, maar ook met het meten en analyseren van je resultaten.  

Samen kijken wat er mogelijk is? Het is tijd om je ‘route’ in de online ‘supermarkt’ van contentmarketing te plannen en je zichtbaarheid te vergroten. Meer weten?  

Met ruime ervaring in online marketing aan zowel bureau- als klantzijde – bij verschillende hosting- en cloudproviders – begrijpt Daniël als geen ander wat daar nodig is om online resultaat te behalen.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...