Home 5 Blogs 5 Workshop unieke groeiformule ontwikkelen voor MSP’s

Workshop unieke groeiformule ontwikkelen voor MSP’s

In de steeds competitievere wereld van Managed Service Providers (MSP’s) en cloudproviders, is het belangrijk om je te onderscheiden van de rest. Hierbij speelt het begrijpen van je unieke waarde en het effectief communiceren ervan een grote rol. Deze uitdaging is precies wat de Go-To-Market workshop van Force21 en Hewlett Packard Enterprise aanpakt. Deze workshop, geleid door ervaren professionals uit de branche, biedt een unieke kans om je onderscheidende waarde te definiëren en te maximaliseren, en zo je succes in de markt te bevorderen. 

De groeiformule: Een revolutionaire aanpak 

Maar hoe kun je je precies onderscheiden in deze markt? Dat is waar de groeiformule om de hoek komt kijken. Deze unieke formule is een innovatieve aanpak die je helpt bij het creëren van je eigen groeistrategie, door je unieke sterke punten en de behoeften van je ideale klanten samen te brengen. In wezen helpt de groeiformule je bij het definiëren van een unieke propositie en aanbod die resoneren met je doelgroep, waardoor je waarde kunt maximaliseren en groei kunt stimuleren. 

Bovendien is de groeiformule ontworpen om je te helpen navigeren door de uitdagingen van een krappe arbeidsmarkt. Door je sterke punten en die van je team te identificeren en optimaal te benutten, kun je effectief groeien en je positie in de markt versterken, zelfs in de meest concurrerende omstandigheden. 

Consolidatie als kans in plaats van bedreiging 

Consolidatie in de markt kan op het eerste gezicht als een bedreiging overkomen, maar het biedt eigenlijk een uitstekende kans om je te onderscheiden en je waarde te vergroten. Met de groeiformule krijg je de mogelijkheid om een strategische keuze te maken die je positie in een geconsolideerde markt versterkt. 

De sleutel tot dit proces ligt in het creëren van een unieke propositie die specifiek afgestemd is op een unieke doelgroep. Met de groeiformule ontwikkel je een benadering die jouw bedrijf naadloos positioneert om te gedijen in een geconsolideerde omgeving. Deze strategische keuze vermindert concurrentie, versterkt je waarde propositie en creëert een exclusieve ruimte waarin jouw bedrijf kan excelleren. 

Het resultaat? Een onderscheidende plaats in de markt die je immuun maakt voor de negatieve effecten van consolidatie. Integendeel, je wordt een unieke speler, één die optimaal profiteert van de consolidatietrend en zich positioneert voor groei en succes op de lange termijn. De keuze wordt minder een kwestie van ‘omgaan met consolidatie’ en meer een kwestie van ‘profiteren van consolidatie’ door het creëren van een onweerstaanbare waarde in een specifieke niche van de markt. 

Het opbouwen van een waardevol portfolio 

Het ontwikkelen van een waardevol portfolio gaat verder dan het simpelweg hebben van een gevarieerd productaanbod. Het gaat om het opbouwen van een collectie diensten die naadloos aansluiten bij de specifieke behoeften van je doelgroep. Deze perfecte match maakt het verkoopproces veel vloeiender en eenvoudiger. Je biedt precies wat je klanten nodig hebben, waardoor je verkoopproces minder een ‘push’ en meer een ‘pull’ wordt. 

De resultaten zijn duidelijk: een gestroomlijnd verkoopproces, minder weerstand van klanten en een sterker concurrentievoordeel. Het portfolio dat je creëert met de groeiformule is niet alleen robuust, maar ook perfect afgestemd op je markt, wat de verkoop vergemakkelijkt en leidt tot continue groei en succes. 

De rol en voordelen van de Go-To-Market workshop 

De workshop geeft je de kans om diep in te gaan op de groeiformule, en om inzichten en advies te krijgen van ervaren professionals die de formule al hebben toegepast bij verschillende MSP’s in binnen- en buitenland. Deze experts, Thijs van Hofwegen, Tjarko Kwee en Jurjen Uijttenboogaart, zullen hun ervaringen delen en je begeleiden bij het navigeren door de unieke uitdagingen en kansen van de MSP- en Cloud-providermarkt. 

Conclusie 

We leven in een tijdperk van snelle verandering en intense concurrentie, vooral in de wereld van Managed Service Providers en cloudproviders. Het vermogen om jezelf te onderscheiden en een unieke waardepropositie aan te bieden is cruciaal voor je succes. 

 
De groeiformule, een concept dat we uitgebreid zullen behandelen in onze workshop, biedt een krachtige aanpak om deze uitdaging aan te gaan. Het helpt je bij het definiëren van je unieke sterke punten, het identificeren van je ideale klant en het creëren van een productaanbod dat is afgestemd op hun behoeften. 

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Deelnemen?

Wil je eerst nog met Thijs van Hofwegen van Force21 praten voordat je deelneemt aan de workshop op 29 juni?

Meer insights

Loading...