Home 5 Blogs 5 De zin & onzin van een badeendje

De zin & onzin van een badeendje

De zin en onzin van een badeendje

Als IT-professional ben je je ervan bewust dat marketeers en verkopers tegenwoordig gericht zijn op het delen van kennis en informatie. De verkoopstrategie evolueert van ‘Always Be Closing’ naar ‘Always Be Contributing’. Om jouw doelgroep ervan te overtuigen dat jij de beste oplossing hebt, is het essentieel om relevante informatie te delen. Echter, veel IT-bedrijven delen voornamelijk technische of feature-gerelateerde informatie en vergeten daarbij dat relevantie wordt bepaald door het publiek. In dit artikel bespreken we hoe jij kunt inspelen op de behoeften van jouw doelgroep en opvallen tussen de concurrentie door gebruik te maken van een badeendje.

Wat is relevant voor uw doelgroep?

1. Bepaal uw doelgroep

Het begint met het begrijpen van jouw ideale klant en hun eigenschappen. Schrijf dit op om je te helpen focussen en zorg ervoor dat jouw collega’s op dezelfde lijn zitten. Door jouw doelgroep duidelijk te identificeren, kun je gerichter inspelen op hun behoeften en interesses.. Daarom is je eerste stap om echt te begrijpen wie jouw ideale klant is, en wat voor eigenschappen (profiel) die heeft.

2. Verdeel in groepen

Door jouw doelgroep te verdelen in groepen op basis van bijvoorbeeld vestigingen, bedrijven, regio’s of activiteiten, kun jij bepalen welke onderwerpen relevant zijn voor jouw publiek. Voer enquêtes uit, doe onderzoek of vraag simpelweg naar hun interesses en uitdagingen. Hiermee krijg je inzicht in de thema’s die jouw doelgroep aanspreken en kun je gerichter communiceren. De thema’s die je wilt gebruiken, moeten iets zijn waar je doelgroep mee worstelt en zijn toekomstgericht. We zijn allemaal op zoek naar iets nieuws. “We willen allemaal leren hoe de toekomst eruit zal zien, en willen daarnaar handelen.”

Deel daarom informatie over de trends die je in hun markt ziet. Dat zal de aandacht van je doelgroep trekken. Een ander voordeel van het scheiden van groepen potentiële klanten is dat je een ‘in-group’gevoel kunt creëren. Bouw je merk en informatie zo op dat mensen deel willen uitmaken van jouw groep.

3. Kennis opbouwen en delen

Zodra jij jouw groepen en hun informatiebehoefte kent, kun je werken aan het opbouwen van relevante content. Deel jouw eigen mening en kennis over het thema en blijf uniek. Het delen van echte antwoorden of inzichten over waar jouw doelgroep mee worstelt, is de sleutel. Door relevante en unieke content te creëren, laat je zien dat je begrijpt wat jouw doelgroep nodig heeft en hoe jij hun problemen kunt oplossen. Het delen van echte antwoorden of inzichten over waar uw doelgroep mee worstelt, is de sleutel. Blijf uniek en vertel een verhaal!

4. Val op

De uitdaging ligt in het opvallen. Deel nieuwe informatie over de toekomst, wees creatief in de manier waarop jij informatie publiceert en de visuele aspecten ervan. Vind jouw eigen unieke manier die deel uitmaakt van jouw imago en verras jouw publiek met iets nieuws en onverwachts. Door opvallende en verrassende content te delen, zullen potentiële klanten jou en jouw bedrijf beter onthouden. Voor Force21 maakt het badeendje het verschil.

Voorbeelden:

U deelt dus best geen informatie over de snelheid van uw huidige internetdienst, maar meer over wat de digitale verstoring zal vereisen van de connectiviteit.

Waarom is 5G een hot topic in de telecomsector? Je raadt het al…!

Met dit soort informatie ben je al halverwege. Andere methodes om op te vallen zijn, wees creatief in de manier waarop je informatie publiceert en deelt, of de visuele aspecten ervan. Dit heeft allemaal met elkaar te maken. Er is geen specifiek platform om informatie te delen of een bepaald ontwerp dat je moet gebruiken. Vind je eigen unieke manier, die deel uitmaakt van je imago.

Wat u ook doet of kiest: verras uw publiek!

Onze hersenen willen getriggerd worden door iets nieuws, iets onverwachts. Het is een combinatie van iets wat uw publiek misschien nooit verwacht, maar die toch de kracht en de herkenbaarheid van uw merk benadrukt. Gebruik een beeld, foto, een one-liner, tekst of slogan die anders is, uniek, een verrassing. Uw contactpersoon zal u dan niet vergeten. Wil je meer inzichten over de inzet van NeuroSales? Download onze whitepaper: Onbewuste beïnvloeding in B2B Marketing & Sales

Conclusie: De zin & onzin van een badeendje

Het lijkt misschien onzinnig om je marketingstrategie rond een badeendje te bouwen, maar de zin hierachter is dat het opvallen binnen je doelgroep cruciaal is voor succes. Een badeendje is slechts een voorbeeld van een creatieve manier om de aandacht van je klanten te trekken en je te onderscheiden van de concurrentie.

Force21 begrijpt het belang van opvallen en biedt diensten om jou te helpen je te onderscheiden in een concurrerende markt. Van het identificeren van je ideale klanten en het segmenteren van je klantenbestand tot het opbouwen van relevante kennis en het creëren van innovatieve marketingcampagnes, Force21 staat klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces.

Dus, of je nu een badeendje of een ander creatief middel kiest om je bedrijf te promoten, het belangrijkste is dat je opvalt binnen je doelgroep en je onderscheidt van de concurrentie. Investeer in een marketingstrategie die je bedrijf echt laat opvallen en schakel Force21 in om je te helpen deze doelen te bereiken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jij de aandacht krijgt die je verdient.

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...