Home 5 Blogs 5 De zin & onzin van een badeendje

De zin & onzin van een badeendje

De afgelopen jaren zijn marketeers begonnen met het delen van kennis en informatie over hun vakgebied. In navolging van hun voorbeeld heeft de verkoop deze aanpak overgenomen en evolueert van Always Be Closing naar Always Be Contributing. Om uw doelgroep en prospect ervan te overtuigen dat u de beste oplossing in handen heeft, moet u immers informatie delen. Relevante informatie, u zou kunnen argumenteren over wat precies relevant is. We zien dat veel IT-bedrijven informatie delen. Echter, heel vaak hebben deze bedrijven de houding van het delen van technische of feature gerelateerde informatie. Ze zijn allemaal erg gesteld op het overtuigen van hun publiek dat deze technologie, aanpak of oplossing de beste manier is om vooruit te komen. Met de beste bedoelingen geloven ze dat ze relevante informatie delen, waarbij ze veronachtzamen dat de relevantie wordt bepaald door hun publiek.

Wat is relevant voor uw doelgroep?

1. Bepaal uw doelgroep

Neem deze eerste stap niet lichtvaardig. Je denkt misschien dat je weet wie je doelgroep is, maar weet je dat echt? En voelen uw collega’s dat ook? Schrijf het op. Dit zal je helpen om je te focussen. Er bestaat niet zoiets als een product voor iedereen. Zelfs geen toiletpapier. Daarom is je eerste stap om echt te begrijpen wie jouw ideale klant is, en wat voor eigenschappen (profiel) die heeft.

2. Verdeel in groepen

Dan gaat het om het creëren van doelgroepen. Door groepen te definiëren, hetzij in vestigingen, bedrijven, regio’s of activiteiten, kunt u bepalen welk onderwerpen relevant zijn in hun beleving. U kunt dit doen door een enquête uit te voeren, onderzoek te doen of gewoon te vragen. De thema’s die u wilt gebruiken, moeten iets zijn waar uw doelgroep mee worstelt en zijn toekomstgericht. We zijn allemaal op zoek naar iets nieuws. “We willen allemaal leren hoe de toekomst eruit zal zien, en willen daarnaar handelen.”

Deel daarom informatie over de trends die je in hun markt ziet. Dat zal de aandacht van uw doelgroep trekken. Een ander voordeel van het scheiden van groepen potentiële klanten is dat u een ‘in-group’gevoel kunt creëren. Bouw uw merk en informatie zo op dat mensen deel willen uitmaken van uw groep.

3. Kennis opbouwen en delen

Zodra u uw groepen en hun informatiebehoefte kent, kunt u werken aan het opbouwen van relevante content. Op het internet, en sociale media, kunt u artikelen, blogs, infographics, whitepapers en zo verder vinden. Deel uw eigen mening en kennis over het thema. Hoe kun je relevanter zijn dan alle andere informatieverstrekkers? Het delen van echte antwoorden of inzichten over waar uw doelgroep mee worstelt, is de sleutel. Blijf uniek en vertel een verhaal!

4. Val op

Hier ligt nu de echte uitdaging. Hoe valt u op? Als u nieuwe informatie over de toekomst deelt, zal dit zeker leiden tot de start. Bedrijven beslissen wat ze nu doen, om in de toekomst te kunnen profiteren. U deelt dus best geen informatie over de snelheid van uw huidige internetdienst, maar meer over wat de digitale verstoring zal vereisen van de connectiviteit.

Waarom is 5G een hot topic in de telecomsector? Je raadt het al…!

Met dit soort informatie ben je al halverwege. Andere methodes om op te vallen zijn, wees creatief in de manier waarop je informatie publiceert en deelt, of de visuele aspecten ervan. Dit heeft allemaal met elkaar te maken. Er is geen specifiek platform om informatie te delen of een bepaald ontwerp dat je moet gebruiken. Vind je eigen unieke manier, die deel uitmaakt van je imago.

Wat u ook doet of kiest: verras uw publiek!

Onze hersenen willen getriggerd worden door iets nieuws, iets onverwachts.

Het is een combinatie van iets wat uw publiek misschien nooit verwacht, maar die toch de kracht en de herkenbaarheid van uw merk benadrukt.

Gebruik een beeld, foto, een one-liner, tekst of slogan die anders is, uniek, een verrassing. Uw contactpersoon zal u dan niet vergeten.

Wil je meer inzichten over de inzet van NeuroSales? Download onze whitepaper: Onbewuste beïnvloeding in B2B Marketing & Sales

Voor ons bij Force21 doet het gebruik van een Badeend de truc.

Waarom een badeend gebruiken?

Artikel door Thijs van Hofwegen

Thijs heeft uitgebreide commerciële ervaring bij verschillende IT-providers. Hij is gedreven om nieuwe business te ontwikkelen voor klanten. Vooral gericht op de oplossing en de waarde van technologie.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...