Home 5 Blogs 5 Bedrijfsgroei bereik je met een goede groeistrategie

Bedrijfsgroei bereik je met een goede groeistrategie

Bedrijfsgroei door groeistrategie

In de innovatieve en snel groeiende wereld van de IT, is het belangrijk om als IT-organisatie niet achter de feiten aan te hollen. Ook jij moet inspringen op nieuwe innovaties, om zo bedrijfsgroei te creëren. Doe je dit niet, dan staat de concurrentie al snel klaar. Helemaal voor starters, is bedrijfsgroei niet altijd even gemakkelijk. Je loopt tegen diverse obstakels en externe factoren aan, die veel tijd van je opslokken. Een goede groeistrategie helpt je om ten volle al het potentieel te benutten en zo te groeien. Dit geldt overigens niet alleen voor starters. Ook ervaren bedrijven hebben een groeistrategie nodig.

Bereik bedrijfsgroei in de IT met een goed plan

Een groeistrategie bepalen klinkt misschien moeilijk, maar het is in feite niet meer dan planmatig groeien. Je stelt een plan op met wat jij wilt bereiken en binnen welk termijn. Dit helpt je om bedrijfsgroei in de IT te bereiken. Een groeistrategie is belangrijk, omdat je anders al snel het overzicht kwijt kunt raken. Je bent misschien ambitieus en zit vol goede ideeën. Hierdoor bestaat de kans dat je te weinig aandacht geeft aan je ´core business´. Het klinkt verleidelijk om uitstapjes te maken met nieuwe dienstverlening of nieuwe producten, maar je kan hierbij de basis uit het oog verliezen. Je wordt dan al snel voorbijgestreefd. Niet iedere ondernemer is in staat om een goede groeistrategie te bepalen.

Heb jij hulp nodig? Maak dan kennis met de expertise van Force21.

Auteur: Tjarko Kwee

Tjarko is een zeer ervaren commercieel directeur die bij verschillende hosting- en cloudproviders heeft gewerkt. Hij is gedreven om recurring business mogelijk te maken, waarbij hij de resultaten bewaakt.

Brainstormen?

Wil je meer weten of kennismaken? Plan een vrijblijvende afspraak met Thijs van Hofwegen, de oprichter van Force21.

Meer insights

Loading...